Reis naar Noord-Frankrijk

Reis naar Noord-Frankrijk

Zaterdag 6 mei 2017 organiseert Tuinhier Diksmuide en Leke een uitstap naar Noord-Frankrijk.

Vertrek Diksmuide parking zwembad om 8u50 - Keiem 9u - Leke 9u10. Voor wie met de auto komt gelieve zijn wagen te parkeren op de parking van het Station (geen blauwe zone van toepassing).

We nemen de autoweg richting Frankrijk, om omstreeks 10u15 aan te komen in Marck voor een bezoek aan Le jardin botanique du Beau Pays. Deze privétuin van 1 ha bestaat uit een 20-tal delen. Het is een landschapstuin met heel wat botanische soorten aangevuld met originele en persoonlijke versieringen. Verder is er ook een serre met Australische en Nieuw-Zeelandse planten.

Rond 11u30 rijden we naar Volckerinckhove voor ons middagmaal in herberg D’Hope. Het menu ziet er uit als volgt: Soep - varkensgebraad met warme groentjes en aardappelen – ijsje – koffie. (dranken aan tafel zijn niet inbegrepen en dienen afzonderlijk te worden afgerekend)

Omstreeks 14u zetten we onze tocht verder naar Cassel waar we rond 14u30 zullen toekomen om een geleid bezoek te brengen aan het Musée départemental de Flandre. Dit museum, op de top van de Kasselberg, is uniek in zijn soort en streeft ernaar om de Vlaamse kunst onder de aandacht te brengen. Op de kasten in de 'kasselrijzaal', waarin vroeger de archieven werden bewaard, zijn in het Oud-Vlaams de namen van de dorpen te lezen. Met zijn historische achtergrond en collecties is het museum de aangewezen plek om de enorme diversiteit en rijkdom van de Vlaamse cultuur te presenteren, van de XVe eeuw tot nu en tot ver over de grenzen. De collecties worden niet op een chronologische, maar op een thematische manier gepresenteerd, in een prachtige opstelling waarin werken van uiteenlopende aard (tekeningen, prenten, schilderijen, beeldhouwwerk, videokunst, enz.) zij aan zij worden getoond.

Om 16u30 rijden we een klein stukje verder voor een bezoek aan het Wouwenberghof. Rond een oude hoeve treffen we hier een Vlaamse tuin aan (boomgaard, moestuin, vijvers), een Franse renaissancetuin (buxus-taxus) en een moderne tuin (blokken, golven en gekunstelde plantenvormen).
Na het bezoek worden we getracteerd op een bordje met artisanale vleeswaren of kaas, vergezeld van een lokaal blond of amberbier. (Keuze ‘kaas of charcuterie’ vermelden op de oveschrijving)

Rond 18u45 vatten we onze terugweg aan.
Omstreeks 19u40 denken we terug aan te komen in Diksmuide.

Prijs:
Tuinhierleden betalen 55EUR, niet-leden betalen de normale kostprijs, zijnde 58EUR
Inbegrepen:
Busreis met luxe-autocar, fooi chauffeur, ingang Jardin du Beau Pays met gids, middagmaal, ingang en geleid bezoek aan het Musée de Flandre, ingang tuin Wouwenberghof, bordje met charcuterie of kaas vergezeld van een speciaalbier.

Betaling:
Per overschrijving op rekening BE62 8008 7296 9261 van de Tuinhier Leke met vermelding :
Frankrijk / uw naam / keuze charcuterie of kaas
Pas bij ontvangst van uw betaling is uw inschrijving definitief.

Uiterste inschrijvingsdatum 30 april 2017.

tuinhier-diksmuide-wouwenberghof-cassel

afbeelding © Dichtbij & ver weg

Reageer

Programma 2019

 

Teelt van aardbeien
Spreker Frans Tack
Zondag 20 januari om 10u

Verdeling zaadactie 2019
Februari

Feestmaaltijd in 't Jagershof in Woumen
Zondag 10 februari om 12u30

Effectieve micro-organismen
Maandag 18 maart om 19u30

Rondleiding aardbeienserre Klerken
Zondagvoormiddag 28 april

Dag van het Park
Zondag 26 mei

Data najaar:
16 sept. (compost) - 20 okt. (bloemschikken) - 18 nov. (teelt groenten) - 15 dec. (rozen)

 

Voordrachten gaan telkens door in centrum Horizon, Maria Doolaeghestraat 13A, Diksmuide.

Op zondag om 10u, op maandag/dinsdag om 19u30.