Open Tuindag De Berceau en De Stuivenberg

Open Tuindag De Berceau en De Stuivenberg

Op zondag 6 augustus is er de laatste Open Tuindag van dit jaar.
De Berceau en De Stuyvenberg te Oostkamp zetten dan terug het tuinhek open voor tuinliefhebbers en dit van 10 tot 18u. De inkom bedraagt 1.5EUR, met een gratis drankje inbegrepen.

De BerceauDe Berceau, Emiel Welvaertstraat 17 te Oostkamp is een romantische tuin van 16 are en die is ingedeeld in verschillende tuinkamers; een binnentuin met vijver, een 15 m lange berceau begroeid met klimop als doorgang tot de groentetuin met serre, een tuin met dubbele border met een grote variatie aan vaste planten, een grassentuin met verdiept terras en tenslotte een
tuinkamer met meer dan 100 soorten hosta. Daarnaast ligt er een plantenborder met daarin onder meer een verzameling Helenium en de collectie Echinacea met meer dan 150 soorten in bloei. Ook is er nog een bessenkooi en een hoekje voor de kinderen met onder andere een speelcaravan en schommel.

De StuivenbergDe Stuivenberg, Stuivenbergstraat 6 te Oostkamp is een verzameltuin van 22 are met bomen en sierheesters, grote plantenborders met vele soorten vaste planten, hosta, siergrassen en een Wisteria met gedraaide stam. Er zijn perken met Azalea, Rhododendron en Hydrangea, Clematis, Hosta, Hemerocallis en Pioenen, alsook Taxus en Buxus in vormsnoei. Ook zijn er verschillende zithoekjes in de tuin aanwezig, een groentetuin met serre, een bessenkooi en schapenweide.

Reageer

Programma 2019

 

Teelt van aardbeien
Spreker Frans Tack
Zondag 20 januari om 10u

Verdeling zaadactie 2019
Februari

Feestmaaltijd in 't Jagershof in Woumen
Zondag 10 februari om 12u30

Effectieve micro-organismen
Maandag 18 maart om 19u30

Rondleiding aardbeienserre Klerken
Zondagvoormiddag 28 april

Dag van het Park
Zondag 26 mei

Data najaar:
16 sept. (compost) - 20 okt. (bloemschikken) - 18 nov. (teelt groenten) - 15 dec. (rozen)

 

Voordrachten gaan telkens door in centrum Horizon, Maria Doolaeghestraat 13A, Diksmuide.

Op zondag om 10u, op maandag/dinsdag om 19u30.